regio

De bibliotheken van Bertem, Hoeilaart, Huldenberg, Overijse en Tervuren hebben een verregaande samenwerking zodat je met je bibpas in de bibliotheken van terecht kan zonder nog een keer lidgeld te betalen. De lenerspas van elders in de regio wordt direct ‘herkend’ en openstaande schulden kunnen om het even waar in de regio betaald worden.

Die regionale samenwerking komt ook tot uiting in de catalogus: boven de zoekbalk staat er een tabje Druivenstreek waarmee je onmiddellijk in de hele regio kan zoeken. Zo kan het zijn dat het boek dat bij ons altijd uitgeleend is, wel beschikbaar is in Overijse, slechts 5 km verder. Voor € 1 kan je het ook laten overkomen naar onze bib, maar dan moet je wel minstens een week geduld oefenen. En dit kan niet voor recente uitgaves.

Misschien heb je al ontdekt dat de regionale samenwerking ook gevolgen heeft voor je gegevens op Mijn Bibliotheek. Lezers die lid zijn van meerdere Druivenstreekbibliotheken zien achter elk biblidmaatschap alle uitleningen die ze in de regio hebben. Dat kan best verwarrend zijn. Temeer omdat het systeem niet alleen alle uitleningen dubbel toont, maar ook de openstaande schuld. Het lijkt alsof de te betalen kost in elke bib moet betaald worden, maar als je die één keer aflost, verdwijnt die uit alle passen binnen de regio.
Daarom deze tip: behoud in je Mijn Bibliotheek-profiel slechts één bibpas en ontkoppel de andere. Dat is overzichtelijker.

Heb je nog vragen?  Stel ze ons via bibliotheek@bertem.be of aan de balie.