Digitale diensten van de bib

Ook in tijden van Coronamaatregelen kan je terecht bij de bib.

Je krijgt hieronder speciaal door de bib geselecteerde tips om online te lezen, luisteren en kijken via verschillende digitale kanalen.

Op zoek naar inspiratie?

Affiche Leestipper 2_0.jpg

Nu je niet kan rondsnuffelen in de bib op zoek naar een goed boek, kan je gebruik maken van onze tool 'Mijn Leestipper'. Als lid van de bib kan je er terecht voor leestips op maat!

 

Naar 'Mijn Leestipper'

Gratis luisterboeken voor iedereen

digitale collectie

De collega's van Nederland stellen gratis hun luisterboeken ter beschikking voor kinderen én volwassenen, ook voor niet-klanten.

Naar gratis luisterboeken

Digitale prenten- en AVI-boekjes

FundelsTegenCorona.jpg

Kinderen leren spelenderwijs en oefenen hun leesvaardigheid met Fundels. Alle ouders in Coronanood krijgen nu 15 boekjes cadeau om de kinderen zoet te houden tot de paasvakantie. Zoals steeds kies je uit een collectie van meer dan 100 boekjes.

 

Naar Fundels

Jeugdboekenmaand digitaal

banner.jpg

Helaas kunnen de activiteiten van de jeugdboekenmaand niet doorgaan, maar dan brengen we de auteurs en illustratoren gewoon naar jullie huiskamer!

Op Jeugdboekenmaand-YouTube vind je filmpjes van auteurs en illustratoren die voorlezen, vertellen, teken- en knutseltips geven, live illustreren ...

Elke dag komen er nieuwe filmpjes bij. 

Naar Jeugdboekenmaand YouTube

Gopress - Verken het digitale krantenarchief van je bib

Gopress-collage.png

Het Gopress Archief met artikels uit diverse kranten- en tijdschriften is digitaal doorzoekbaar via de website van de bib. Het bevat alle kranten- en tijdschriftenartikels met twee dagen vertraging. Ideaal voor school- en studiewerk!

Doorzoek het krantenarchief

Beluister gratis de hoorcolleges van Home Academy

home academy

De bib biedt een gratis app aan met informatieve lezingen van professoren over geschiedenis, godsdienst, filosofie, moraal, letterkunde, politiek, psychologie, biologie, kosmologie, muziek,…

Naar de hoorcolleges

Vertelmomentje: We gaan op Berenjacht!

download.jpg

Nu kinderen overal beren gaan vangen die achter vensters verstopt zitten, kunnen jullie hier het verhaal nog eens beluisteren!

Spot ook de beer aan het venster van onze bib (Bertem), mét een leuke opdracht!

Luister hier naar 'We gaan op Berenjacht'

De hoorspelen van het Geluidshuis

Beleef nu gratis binnenpret met de luisterspelen van het Geluidshuis. Speciaal voor tijdens de binnenblijfdagen maakten zij een pagina vol gratis content. Je kan er de komende weken hoorspelen streamen en je vindt er ook leuke kleurplaten en spelletjes, allemaal in het thema van de verhalen.

lockdownloads.jpg
copyright Geluidshuis

#blijfinuwkot en veel plezier!

Naar Het Geluidshuis

Lees-, kijk- en luistertips van de bib

Onderstaand cultuuraanbod kan je digitaal en meestal gratis gebruiken.