Digitale diensten van de bib

De afhaalservice wordt de komende weken nog voortgezet, terwijl we voorbereidingen treffen om jullie op een veilige manier weer in de bib te kunnen ontvangen. Zodra we een concrete datum voor heropening weten, lees je die op onze website of in de gemeentelijke nieuwsbrief waarop je je eenvoudig kan abonneren: https://www.bertem.be/nieuwsbrief. Hopelijk tot gauw!

Je krijgt hieronder speciaal door de bib geselecteerde tips om online te lezen, luisteren en kijken via verschillende digitale kanalen.

Op zoek naar inspiratie?

Affiche Leestipper 2_0.jpg

Nu je niet kan rondsnuffelen in de bib op zoek naar een goed boek, kan je gebruik maken van onze tool 'Mijn Leestipper'. Als lid van de bib kan je er terecht voor leestips op maat!

Naar 'Mijn Leestipper'

Gratis luisterboeken voor iedereen

digitale collectie

De collega's van Nederland stellen gratis hun luisterboeken ter beschikking voor kinderen én volwassenen, ook voor niet-klanten.

Naar gratis luisterboeken

Gopress - Verken het digitale krantenarchief van je bib

Gopress-collage.png

Het Gopress Archief met artikels uit diverse kranten- en tijdschriften is digitaal doorzoekbaar via de website van de bib. Het bevat alle kranten- en tijdschriftenartikels met twee dagen vertraging. Ideaal voor school- en studiewerk!

Doorzoek het krantenarchief

Beluister gratis de hoorcolleges van Home Academy

home academy

De bib biedt een gratis app aan met informatieve lezingen van professoren over geschiedenis, godsdienst, filosofie, moraal, letterkunde, politiek, psychologie, biologie, kosmologie, muziek,…

Naar de hoorcolleges

De hoorspelen van het Geluidshuis

lockdownloads.jpg

Beleef nu gratis binnenpret met de luisterspelen van het Geluidshuis. Speciaal voor tijdens de binnenblijfdagen maakten zij een pagina vol gratis content. Je kan er de komende weken hoorspelen streamen en je vindt er ook leuke kleurplaten en spelletjes, allemaal in het thema van de verhalen.

#blijfinuwkot en veel plezier!

Naar Het Geluidshuis

Download gratis een stripalbum

sus en wis

Suske en Wiske vieren dit jaar hun 75ste verjaardag. Het eerste album van Vandersteen heette' Rikki en Wiske in Chocowakije' en ter gelegenheid van deze verjaardag kan je het album gratis downloaden.

Download gratis stripalbum

Gratis e-boeken

29815_kobo-plus_combi-375x302_light.jpg

Bij Kobo Plus kan je 30 dagen gratis e-boeken uitproberen. Zo krijg je toegang tot meer dan 270.000 Nederlandstalige e-boeken en luisterboeken. Daarna kun je een abonnement nemen (9,99 euro per maand voor e-boeken of luisterboeken; 12,99 euro per maand voor e-boeken én luisterboeken).

Naar gratis e-boeken

30 gratis luisterboeken voor kinderen

91107750_3077251598997904_8045883860480688128_n.png

Luisterpuntbibliotheek en jeugduitgeverij De Eenhoorn stellen tijdelijk 30 luisterboeken gratis online beschikbaar voor iederéén! Echte pareltjes, waaronder heel wat boeken die ingelezen zijn door de auteur zelf én titels die genomineerd zijn voor de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen (Iedereen Leest).

naar gratis luisterboeken

Verspreid het leesvirus

leesvirus

De website 'Verspreid het leesvirus' bundelt alle  lees- en leerinitiatieven in deze Coronatijden.

Verspreid het leesvirus

Gratis 100 e-boeken lezen via de Thuisbiebapp

e-boek

De ThuisBieb-app van onze Nederlandse collega's, met 100 e-booken voor jeugd, jongeren en volwassenen is nu beschikbaar. Voor iedereen, dus ook als je géén lid bent van de bibliotheek. Download de app in de AppStore of via Google Play en lees thuis de mooiste e-booken op je tablet of smartphone! Wil je de e-booken eerst bekijken? Klik op de juiste leeftijd.

Naar de Thuisbieb-app

De boekendokter

corona

Angst, eenzaamheid, rusteloosheid, verdriet,... kwalen van het hart na een wekenlange lockdown waar geen pilletje voor bestaat, maar wie weet wel een boek met troostende of herkenbare woorden. De Boekendokters luisteren naar jou, lezen je een gedicht of verhaal voor en geven boekentips op maat. Als je wil, krijg je een uitgebreider voorschrift per mail. De Boekendokter luistert op dinsdag & donderdag van 10 tot 12 uur en van 20 tot 22 uur.
 De Kinderboekendokter luistert op woensdag van 14 tot 16 uur.
 Een initiatief van DE DAGEN.

Naar het dokterskabinet

Spannend wandelverhaal: de ondergrondse gang

corona

De collega's van bib Londerzeel hebben een wandelverhaal gemaakt. De wandeling begint bij je thuis. Voor je vertrekt, lees je het eerste stuk van het verhaal voor. Dan begin je te wandelen. Druk bij elk kruispunt op de knop die hoort bij de richting die je tijdens je wandeling kiest. Deze keuze bepaalt hoe het verhaal verder gaat.

Doe het wandelverhaal

Lees-, kijk- en luistertips van de bib

Onderstaand cultuuraanbod kan je digitaal en meestal gratis gebruiken.