We bieden een beperkte mogelijkheid aan om materialen te reserveren en te komen ophalen tijdens de normale openingsuren van de bib. OPGELET: DIT IS ENKEL MOGELIJK IN DE BIB VAN BERTEM, NIET IN LEEFDAAL!

 

Wie kan materialen uitlenen?

Enkel mensen met een bibpas kunnen iets uitlenen van de bib. Zij zitten in het bibliotheekbestand en daardoor kunnen we achter de schermen uitlenen. Ben je nog geen bibgebruiker dan kunnen we je helaas niet helpen op dit moment.

Hoeveel materialen kan je reserveren?

Op één bibpas kan je maximaal 5 items tegelijk reserveren.

Hoe reserveer je materialen?

Om te kunnen reserveren heb je een account nodig van 'mijn bibliotheek', dat is de blauwe knop rechtsboven op het scherm, hier vind je de handleiding.

Zoek het materiaal op dat je graag zou willen lenen, let erop dat het niet uitgeleend staat want andere mensen houden hun materialen ook bij.

Klik door op 'waar staat het'? Daar staat een blauwe reservatieknop waarop je kan klikken. Als het niet lukt dan kan je ook een mail sturen naar bibliotheek@bertem.be.

Inspiratie nodig? Gebruik dan onze tool 'Mijn Leestipper'.

Ik heb gereserveerd, wat nu? 

De bib krijgt de reservaties via het bibsysteem pas een dag later door, daarmee gaan wij aan de slag. Wij pikken de bibmaterialen voor je op en lenen ze uit op de naam van de aanvrager. We steken alles in een bruine papieren zak op naam en plaatsen die op een rek aan de inkom van de bib.

Je krijgt bericht van ons als je reservatie klaar staat. Dat zal meestal een of twee dagen nadien zijn. Je kan ze oppikken op weekdagen tijdens gewone uitleenmomenten van de bib. 

Het heeft geen zin om naar de bib te komen zonder dat je bericht van ons gekregen hebt!

Hoe lever ik geleende materialen in?

Niet. Op dit moment vragen we met aandrang om alle uitgeleende materialen bij te houden. De bib heeft onvoldoende opslagcapaciteit om alles te stockeren. Je krijgt geen boete, we verlengen de materialen automatisch met een maand.

Is deze dienst gratis?

Ja. In normale omstandigheden betaal je voor een reservatie 1 euro maar zolang de bib gesloten moet blijven, annuleren we deze reservatiekost en betaal je dus niets.