Strip Nederlands

De geniale malloten

Jef Nys (auteur)

De geniale malloten

Jef Nys (auteur)
  • Vanaf 6-8 jaar
  • Vanaf 9-11 jaar
In de reeks:
Er gebeuren vreemde dingen op een eiland niet zo ver van Paradijseiland, en professor Gobelijn is spoorloos verdwenen. Jommeke en Filiberke trekken eropuit met de Kuip van Jan Haring om uit te vissen wat er aan de hand is. Twee knappe koppen… ik bedoel, geniale malloten, hebben hun laboratorium op het eiland, maar wat doen ze er precies? En waar zit professor Gobelijn?
Titel
De geniale malloten
Auteur
Jef Nys
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Ballon, 2014
48 p. : ill.
ISBN
9789462101128 (paperback)

Ook in de collectie als:

Strip: Nederlands (andere uitgaves)

Besprekingen

Wanneer professor Gobelijn verdwenen is, achtervolgen Jommeke, Flip en Filiberke hem met de boot van kapitein Jan Haring tot in de omgeving van Paradijseiland. Daar stuiten ze op allerlei rare vogelvissen. Of visvogels? Die blijken het resultaat te zijn van kruisingen en geheimzinnige experimenten van de geleerden Kirre en Wiet.

Het idee van De geniale Malloten is best leuk (de diertjes werden kleurig en grappig getekend), maar het verhaal is zwak. En Paradijseiland doet je onvermijdelijk weer denken aan het gelijknamige en ondertussen klassiek geworden album waarin de apen de hoofdrol spelen. Die apen krijgen we hier trouwens niet te zien. Dit album is ook binnen de reeks geen hoogvlieger.
[Jan Wouters]
Al sinds 1955 verschijnen de stripavonturen van Jommeke, zijn vriendje Filiberke en de sprekende (en denkende) papegaai Flip. Het zijn simpele verhalen met een prettige dosis spanning en actie en een goede afloop. Ze zullen de doelgroep aanspreken. De tekeningen zijn helder en overzichtelijk met een goed aansluitende inkleuring en duidelijke lettering. Dat deze strip uit de reeks 'De belevenissen van Jommeke'* vooral in België zeer populair is, wordt een enkele keer duidelijk door het taalgebruik. Vanaf ca. 7 jaar.